Η «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου 2018» διοργανώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2018 από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνα, καθώς και την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά.

Για περισσότερες από 3 ώρες, εκατοντάδες παιδιά από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δημοτικό σχολείο Ραφήνας, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Σχολείο Τύμβου, καθώς και τα Γυμνάσια Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Νέου Βουτζά, απόλαυσαν, σε ιδανικές συνθήκες, το πνεύμα και τις αξίες του ποδοσφαίρου, μετέχοντας, με συνολικά 18 ομάδες, στο τουρνουά 5Χ5 αγοριών και κοριτσιών, όλων των ηλικιών, αλλά και στα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει γι αυτά οι χορηγοί της Ε.Π.Ο. ΟΠΑΠ Α.Ε. και VODAFONE.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και να φωτογραφηθούν με τα αγαπημένα τους αστέρια, τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον Άγγελο Μπασινά, τον Γιάννη Γκούμα και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, οι οποίοι «έγιναν ένα» με τα παιδιά, και να ακούσουν για το αγαπημένο τους παιχνίδι, πέραν των προαναφερομένων, και από τους λοιπούς προπονητές των εθνικών ομάδων, τον Άγγελο Αναστασιάδη, το Νίκο Κεχαγιά, τον Θόδωρο Ελευθεριάδη και τον Αντώνη Πριόνα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων και μέλος της Ε.Ε. κ. Τάκης Παπαχρήστος, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Γιαρένης.

Για τις «ποδοσφαιρικές ανάγκες» της εκδήλωσης, η Ε.Π.Ο. μετέτρεψε μέρος του αθλητικού χώρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ το σύνολο του αθλητικού προγράμματος καταρτίσθηκε και υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενίτσα και με συμμετοχή των προπονητών και των προπονητικών τιμ όλων των Εθνικών μας ομάδων. Ο αθλητικός πολυχώρος του Νέου Βουτζά κατεστράφη σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στην Ανατολική Αττική: μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν κτηριακές εγκαταστάσεις και αθλητικό υλικό εκατοντάδων παιδιών και πολλών ολυμπιακών αθλημάτων, μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας. Κυρίως όμως εξαφανίστηκε το «αθλητικό οξυγόνο» της περιοχής.