“Πάσα στα θρανία” έδωσαν στις 8 Οκτωβρίου 2018 ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μίκαελ Σκίμπε, ο συνεργάτης του Κώστας Τσάνας, οι διεθνείς Ευθύμης Κουλούρης και Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο αθλητικός διευθυντής της Ε.Π.Ο. και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Ζήσης Βρύζας. Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εγκαινίασαν την 1η έκθεση μαθητικής ζωγραφικής, με κεντρικό θέμα το ποδόσφαιρο, η οποία διοργανώθηκε στα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» παρουσία εκατοντάδων μαθητών, από το 65ο δημοτικό Αθηνών, το 6ο δημοτικό Αργυρούπολης και την Ελληνογερμανική Αγωγή, γονέων, εκπαιδευτικών και γυμναστών.
Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος “Πάσα στα θρανία”, που διοργανώθηκε πέρυσι με την έγκριση και αρωγή του Υπουργείου Παιδείας σε όλη την Ελλάδα, και συνεχίζεται φέτος με συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων από όλη τη χώρα.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περίπου 200 έργα ζωγραφικής από Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας, τα οποία αναδεικνύουν τις ευγενείς αξίες του αθλήματος, μέσα από τη ματιά των μικρών μαθητών.
Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών και του πρίσματος υπό το οποίο οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι βλέπουν το αγαπημένο τους άθλημα. Επιπλέον δε, αποτελεί για την Ε.Π.Ο. ένα ακόμα «εργαλείο» για την προβολή του αθλήματος, την ανάδειξή του κοινωνικού του ρόλου και τη διάδοσή του στις νεαρές ηλικίες.